Terugblik: Week voor de Dijkwerker

Van maandag 21 juni tot en met donderdag 24 juni vond de ‘Week voor de Dijkwerker’ plaats, het online alternatief voor de traditionele Dijkwerkersdag. Tijdens deze week werden er live vanaf locaties aan het water twee talkshows uitgezonden. Ook konden dijkwerkers acht verschillende interactieve workshops volgen.

We startten de week met een talkshow op locatie langs de Waal bij Nijmegen. Anouschka Laheij was onze host ging met Hans van Zijst, Els van Grol, Martin Schepers en Ate Wijnstra het gesprek aan over issues en dilemma’s van de dijkwerkers uit de praktijk. Hoe kijken onze gasten hier tegen aan? Welke oplossingsrichtingen kunnen we verkennen? Onderwerpen als innovatie, samenwerking tussen overheid en markt, participatie met omwonenden en meekoppelkansen, gebiedsontwikkeling kwamen daarbij uitgebreid aan bod.

We sloten de middag af met cabaretier Pieter Derks, die ons als Dijkwerkers de maat nam en wat praktische tips en wensen meegaf.

Bekijk het fragment (YouTube)

Dinsdag 22 en woensdag 23 juni | Workshops

Op dinsdag en woensdag werden voor en door Dijkwerkers acht interactieve workshops georganiseerd waarbij we ons verdiepten in actuele thema’s. Iedere workshop werd twee keer gegeven.

Terwijl de werkzaamheden op de achtergrond in volle gang waren, sloten we de week af met een talkshow, wederom onder leiding van Anouschka Laheij. Samen met tafelgasten Hetty Klavers, Henrike Branderhorst, Jaap van der Weele en Erik Wagener blikten we terug op de geleerde lessen van de week. En daarbij werden zij tevens uitgedaagd door Annemieke Nijhof die ons met persoonlijke vlogjes vanaf haar favoriete dijk ook focus op de toekomst wilde meegeven.

Fotograaf Kadir van Lohuizen liet ons aan het eind met beeld en tekst ervaren waar we ons als dijkwerkers hard voor maken.

Bekijk het fragment (YouTube)