Innoveren

Innoveren en innovaties toepassen is noodzakelijk bij de projecten van het HWBP. Want dankzij de innovaties in het HWBP wordt de Nederlandse dijk steeds slimmer, goedkoper, duurzamer en past de dijk beter in de omgeving. Daarom investeren we jaarlijks 10 miljoen euro in het stimuleren van innovaties.

Innoveren, dat doen we samen én is niet vrijblijvend! Op deze webpagina inspireren we graag met de innovaties van het HWBP. Zodat waterschappen leren van elkaar, en innovaties gaan uitvoeren en toepassen. Wat doen we samen morgen beter dan vandaag?

Laat je inspireren

Innovaties van anderen kunnen jou helpen en jouw innovatie kan anderen helpen. Met verschillende initiatieven, zoals De Innovatieversneller krijg je snel overzicht van wie er mee bezig is en hoe. De innovaties die nu gaande zijn vind je in ons innovatieportfolio. Klik op onderstaande button en laat je inspireren!

'Niet meer innoveren kan écht niet meer'

“Innovaties en nieuwe kennis zijn hard nodig om de waterveiligheid in 2050 te hebben en te houden. Daarom hebben we een Kennis- en innovatiemonitor opgesteld en houden we impact bij. Het is dan ook goed om te zien dat bijna alle HWBP-projecten aan de slag zijn met resultaten van eerdere innovaties en hard werken aan nieuwe innovaties. Dit vraagt ook doorzettingsvermogen. Want de stap van ontwikkeling naar brede toepassing gaat niet vanzelf. Juist die brede toepassing staat de komende jaren centraal. We rekenen op jullie en helpen daar graag bij.” - Anouk te Nijenhuis, innovatiecoördinator

Innovatie aanmelden

Heb jij een goed idee voor een innovatieproject waar je mee aan de slag wilt? Meld dan jouw project aan door op de button te klikken, en stuur deze naar innovatiecoördinator Anouk te Nijenhuis. Na het aanmelden neemt Anouk contact met jou op om de waarde voor de HWBP alliantie te bespreken, de vervolgstappen door te lopen en daarna de innovatie in gang te zetten! Onze aanpak is uitgebreid beschreven in de Kennis- en innovatieagenda die in 2019 is vastgesteld. 

Kennis- & Innovatieportfolio 2023

Toepassing van kennis en innovatie is onontbeerlijk om de programmadoelen van het Hoogwaterbeschermingsprogramma in 2050 te kunnen bereiken. Tot aan 2050 investeren we jaarlijks gemiddeld 10 miljoen euro in kennisontwikkeling en innovaties om dijken sneller, goedkoper en slimmer te versterken. We werken aan de hand van een voortrollend Kennis & Innovatieportfolio.