Innoveren

Innoveren en innovaties toepassen is noodzakelijk bij de projecten van het HWBP. Want dankzij de innovaties in het HWBP wordt de Nederlandse dijk steeds slimmer, goedkoper, duurzamer en past de dijk beter in de omgeving. Daarom investeren we jaarlijks 10 miljoen euro in het stimuleren van innovaties. Onze aanpak is beschreven ons Kennis en Innovatieportfolio.

Innoveren, dat doen we samen én is niet vrijblijvend! We inspireren je graag met de innovaties van het HWBP. Zodat waterschappen leren van elkaar, en innovaties gaan uitvoeren en toepassen. Wat doen we samen morgen beter dan vandaag?

Laat je inspireren

Innovaties van anderen kunnen jou helpen en jouw innovatie kan anderen helpen. Een overzicht van onze projecten vind je op de pagina Innovatieprojecten. Met verschillende initiatieven, zoals De Innovatieversneller krijg je snel overzicht van wie er mee bezig is en hoe.

'Niet meer innoveren kan écht niet meer'

“Innovaties en nieuwe kennis zijn hard nodig om de waterveiligheid in 2050 te hebben en te houden. Daarom hebben we een Kennis- en innovatiemonitor opgesteld en houden we impact bij. Het is dan ook goed om te zien dat bijna alle HWBP-projecten aan de slag zijn met resultaten van eerdere innovaties en hard werken aan nieuwe innovaties. Dit vraagt ook doorzettingsvermogen. Want de stap van ontwikkeling naar brede toepassing gaat niet vanzelf. Juist die brede toepassing staat de komende jaren centraal. We rekenen op jullie en helpen daar graag bij.” Anouk te Nijenhuis, innovatiecoördinator HWBP

Innovatie aanmelden

Alle innovaties bekeken en toch nog een aanvullend idee voor een innovatieproject? Neem dan contact op met innovatiecoördinator Anouk te Nijenhuis.

Hier vind je de elementen die in een innovatievoorstel aan bod moeten komen.