HWBP-community's

Het HWBP vindt het belangrijk om dijkwerkers te verbinden en kennis te delen. Rondom dijkversterking zijn een aantal community's online en/of offline actief. De community's organiseren bijeenkomsten en via LinkedIn-groepen delen de leden informatie en ervaringen. Zo maken wij samen de alliantie sterker.

Welke community's zijn er?

Vanuit het HWBP hebben wij negen community's aangeduid als onmisbaar. Zonder brede kennisuitwisseling in deze community's is het moeilijker om de HWBP-doelstellingen te behalen. Het gaat om community's voor of over:

(klik op onderstaande links om naar de desbetreffende LinkedIn-groep te gaan)

  1. projectmanagers van HWBP-projecten
  2. technisch managers van HWBP-projecten
  3. omgevingsmanagers van HWBP-projecten
  4. contractmanagers van HWBP-projecten
  5. projectbeheersers van HWBP-projecten
  6. controllers van HWBP-projecten
  7. communicatieadviseurs van HWBP-projecten
  8. duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit
  9. BAO (geen online community)

Deze community's kenmerken zich door online en fysieke bijeenkomsten, waarbij het uitwisselen van kennis en ervaringen centraal staat. De meeste community's hebben ook een online community, waarin leden tussen bijeenkomsten door informatie kunnen delen en vragen aan elkaar kunnen stellen.

Vanuit diverse projecten zijn (online) community's opgestart:

Kan ik lid worden?

De community's zijn primair voor de dijkwerkers die aan HWBP-projecten werken. Afhankelijk van het doel van de community, zijn sommige community's voor een groter publiek. Bij de ene groep is het bijvoorbeeld logsich dat marktpartijen welkom zijn en bij de anderen niet. De communitymanagers kunnen nieuwe leden accepteren en weigeren. Vragen daarover kun je stellen aan de communitymanagers.

Waarom LinkedIn?

LinkedIn biedt kansen. Veruit de meeste dijkwerkers hebben een LinkedIn-account, wat inloggen makkelijker maakt. Veel dijkwerkers maken ook gebruik van de LinkedIn-app. We verwachten dat de laagdrempeligheid zorgt voor meer interactie. In het jaarlijkse onderzoek Dijkwerkerspanel hebben communityleden aangegeven dat ze juist dat aspect miste op het vorige platform community.dijkwerkers.com.

Andere vragen?

Heb je behoefte aan meer informatie, laat het dan weten aan Bram van der Wielen, communicatieadviseur HWBP.