Geslaagde Duurzame Dijkendag

Op 5 juni was weer een geslaagde versie van de ‘Duurzame Dijkendag’ georganiseerd door het HWBP. Meer dan 100 aanwezigen deden enthousiast mee aan de verschillende workshops waarin de laatste ontwikkelingen en innovaties op gebied van duurzaamheid aan bod kwamen. Er was aandacht voor uiteenlopende onderwerpen zoals bloemrijke dijken, stikstof, laadinfrastructuur, materialenpaspoort, samenwerking PAGW-HWBP, dashboard duurzaam HWBP, en er zijn ruimtelijke onderwerpen verder uitgediept.

 

Vergroot afbeelding Duurzame dijkendag plenaire sessie
Beeld: ©HWBP

Online community duurzaamheid 

Naast fysieke bijeenkomsten, is er ook een grote online community. Als mijlpaal is op deze dag het 500e lid van de LinkedIn community Expertgroep duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit van het HWBP in het zonnetje gezet. Wil je ook lid worden? Dat kan! Je kunt je via LinkedIn aanmelden. 

Prijsvraag voor beste idee voor kennisuitwisseling

En als afsluiting van de dag was er een prijsvraag waar een mooie wandeling met een hapje en drankje te winnen viel door de Blauwe Kamer. De groepen gingen aan de slag met een beste idee om kennis uit te wisselen. Na de voorrondes bleven drie groepen over. Met een grote meerderheid heeft de team 'Gemengde gevoelens’ gewonnen met hun datingapp om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. 

Kortom: weer een inspirerende dag met veel enthousiaste dijkwerkers. Op naar nog meer duurzame dijken!