Start werkzaamheden dijkversterking Grutbroek in Doetinchem

Donderdag 23 mei startte waterschap Rijn & IJssel met werkzaamheden op het industrieterrein Grutbroek in Doetinchem. We versterken en verhogen de kade langs de Oude IJssel. Aannemer Van Heteren voert de werkzaamheden uit over een stuk van 340 meter.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©WRIJ

Damwanden op palen

Op sommige plekken maken we de dijk hoger. Damwanden worden deels vervangen. Hier bovenop komt een keerwand.  We zorgen er dan meteen voor dat het regenwater beter wegstroomt. De werkzaamheden duren tot het einde van dit jaar.
“Het was een uitdaging om een ontwerp te maken waar de bedrijven geen last van hebben. We kozen voor een damwand op palen. Hiermee veroorzaken we bijna geen trillingen en hebben de bedrijven zo min mogelijk overlast en schade van de werkzaamheden.”, aldus Heemraad Antoinet Looman.