Twee dijkversterkingsprojecten genomineerd voor WOW-prijs

De dijkversterkingsprojecten Innovatiepartnerschap Sterke Lekdijk van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Versterking Lauwersmeerdijk-Vierhuizergat van Waterschap Noorderzijlvest zijn genomineerd voor de WOW-prijs. En daar zijn we trots op! Stem nu op jouw favoriet. 

De WOW-prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan de mooiste samenwerkingsprojecten uit het weg-, vaarweg- en waterbeheer. Er zijn in totaal acht projecten genomineerd, waaronder dit keer twee dijkversterkingsprojecten die op ons HWBP-programma staan. Tot en met 2 november kun je stemmen voor de publieksprijs. 

Twee genomineerde dijkversterkingsprojecten

  • Versterking Lauwersmeerdijk-Vierhuizergat 
    Bij dit Groningse project van Waterschap Noorderzijlvest wordt de komende jaren de dijk versterkt. Samen met overheden, markpartijen, natuurorganisaties, maatschappelijke organisaties, ondernemers en bewoners werken ze aan de duurzaamste dijk van Nederland: ‘onze diek van morgen’.
  • Innovatiepartnerschap Sterke Lekdijk 
    Met het dijkversterkingsprogramma Sterke Lekdijk van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wordt 55 kilometer Lekdijk versterkt tussen Amerongen en Schoonhoven. Een belangrijke primaire waterkering die een groot deel van Nederland beschermt tegen overstroming. Innovaties zijn noodzakelijk om het unieke rivierenlandschap te behouden. Door in de verkenningsfase al samen te werken met marktpartijen, wordt deze kennis vroegtijdig in huis gehaald. Dat is één van de kenmerken van het innovatiepartnerschap.  

Stemmen kan tot en met 2 november

Wil je stemmen op een van de projecten? Dat kan tot en met 2 november. Of wil je meer weten over de WOW-prijs? Meer informatie vind je op de website van Platform WOW