Innovatieproject Brede Groene Dijk genomineerde Zonnetje 2022 Deltaprogramma

Het innovatieproject Brede Groene Dijk is genomineerd voor het Zonnetje 2022! Ieder jaar nomineert het Deltaprogramma drie prachtige en inspirerende voorbeelden van hoe we in Nederland werken aan voldoende zoetwater, ruimtelijke adaptatie en waterveiligheid. Dit jaar vertegenwoordigt de Brede Groene Dijk van waterschap Hunze en Aa's de pijler waterveiligheid. Op donderdag 10 november wordt het Zonnetje door Deltacommissaris Peter Glas uitgereikt aan de winner op het Deltacongres in Haarlem. Stem ook op de Brede Groene Dijk!

Stemmen

Vind jij ook dat de Brede Groene Dijk deze prijs moet winnen? Stem dan nu.

Wereldprimeur

De Brede Groene dijk is een wereldprimeur. Een zeedijk versterkt met zout baggerslib uit de buurt. Het slib is in slechts drie jaar gerijpt tot stevige dijkenklei, een proces dat in de natuur tientallen jaren duurt. De dijk is over een lengte van 750 meter verbreed en verhoogd met deze bijzondere klei. Vanaf 2025 wil het Waterschap Hunze en Aa’s de resterende 11,5 kilometer van de Dollarddijk ook met deze lokale klei versterken.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hunze en Aa's: Edwin van Vliet