Dijkwerkers on Tour 2022: schrijf je nu in!

Een kijkje in de keuken nemen bij een project van een ander waterschap? Dat kan! In september en oktober organiseert het HWBP samen met een aantal waterschappen voor het derde jaar op rij de ‘Dijkwerkers On Tour’. We gaan naar buiten, in kleine sessies op de dijk, om actuele thema’s met elkaar te bespreken. En jij kunt daarbij zijn.

Wat is het?

We organiseren samen met acht waterschappen een aantal sessies voor maximaal 35 dijkwerkers (per sessie) op diverse locaties in het land. Op dinsdagen en donderdagen van 14 tot 16 uur. Buiten op de dijk. Geen presentaties op schermen, maar praktische verhalen op locatie, vertelt door de experts van het project. We maken daarbij gebruik van audiotour techniek om omgevingsgeluid zoveel mogelijk te minimaliseren. De catering is beperkt tot een glaasje fris uit de achterbak.

Hoe?

Om zoveel mogelijk dijkwerkers de kans te geven een bijeenkomst te bezoeken, kun je je maximaal voor 2 sessies inschrijven. Let op: het is de bedoeling dat je meer leert over elkaars projecten. Inschrijven voor een project van je eigen waterschap/project is daarom niet de bedoeling. Neem een kijkje in de keuken van een ander! En: vol = vol, dus zorg dat je tijdig inschrijft.

Thema’s

Voor invulling van de sessies hebben we een aantal actuele onderwerpen geselecteerd. Dit is het programma. Zit er iets interessants bij? Schrijf je dan snel in! 

  1. Dinsdag 6 september: Innovatietraject Zetsteen van Baggerspecie en duurzaam werken bij Hansweert | Scheldestromen
  2. Donderdag 15 september: KIJKje op de dijk | Schieland en Krimpenerwaard 
  3. Dinsdag 20 september: Naar een groene en levendige Rijnkade in Arnhem | Rijn en IJssel
  4. Donderdag 22 september: Markt en aanbesteding bij Meanderende Maas | Aa en Maas
  5. Dinsdag 27 september: Vooroeverlocatie (plan) IJsselmeerdijk | Zuiderzeeland
  6. Donderdag 29 september: Projectbezoek dijkversterking Beesel (in uitvoering) | Limburg
  7. Dinsdag 4 oktober: Geocentrifuge | Deltares 
  8. Donderdag 6 oktober: Sassluis Enkhuizen | Hollands Noorderkwartier
  9. Dinsdag 18 oktober: Projectbezoek Wolferen-Sprok | Rivierenland 
Vergroot afbeelding
Beeld: ©HWBP