Wetenschappelijk onderzoek All-Risk nu in boekvorm verschenen

Het onderzoeksprogramma All-Risk doet al vijf jaar onderzoek de implementatie van de nieuwe risocgebaseerde benadering van overstromingskansen. In mei 2022 zijn de resultaten van onderzoeken verschenen in boekvorm. Het boek is te downloaden als pdf op de website van All-Risk.

Vergroot afbeelding Matthijs Kok overhandigt All Risk boek aan Erik Wagener
Het eerste exemplaar werd tijdens de Dijkwerkersdag 2022 overhandigd aan HWBP-directeur Erik Wagener.

Het onderzoeksprogramma All-Risk, dat tussen 2017 en 2022 is uitgevoerd, heeft als doel bij te dragen aan de implementatie van de nieuwe risicobenadering.

Kansen en uitdagingen

Het boek begint met de kansen en uitdagingen van de technische en juridische implementatie van de nieuwe Nederlandse risicogebaseerde benadering. Daarna behandelt elk hoofdstuk de belangrijkste uitkomsten van 15 PhD-projecten. Elk hoofdstuk bevat verder verhaallijnen (storylines) over toepassingen in casestudies en reflecties uit webinar-discussies met vertegenwoordigers uit onderzoek en praktijk.