Alles wat je moet weten over de Dijkwerkersdag 2022

Aanstaande donderdag, op 12 mei 2022, vindt onze Dijkwerkersdag plaats bij Theater Spant! in Bussum. Bij deze zetten we alle informatie over deze dag, die volledig in het teken staat van inspiratie en ontmoeten, op een rij.

Programma

09.00 uur  Ontvangst en ontmoeten

09.45 uur  Start plenair programma

11.15 uur  Korte pauze

11.45 uur  Werkateliers (IPM) community’s (en breder)

12.45 uur  Lunch en ontmoeten

13.45 uur  Thematische ronde tafelgesprekken en masterclasses

14.45 uur  Korte pauze

15.15 uur  Dijkwerkerslezing

16.00 uur  Borrel en ontmoeten

Wat gaan we doen?

Een dijkversterking gebeurt altijd met en midden in onze samenleving. Hoe kijkt die samenleving eigenlijk naar ons en naar ons programma? Onder leiding van Diederik Jekel reflecteren we samen met bestuurders Michèle Blom, Jeroen Haan en HWBP-directeur Erik Wagener en inspirerende gasten op waar we staan. Gaan we wel snel genoeg? Houden we voldoende rekening met klimaatverandering? Is er voldoende oog voor ruimtelijke kwaliteit en inpassing? En wat is de perceptie en de rol van onze inwoners? Hiervoor hebben we hoogleraar waterbouwkunde Bas Jonkman, landschapsarchitect Lodewijk van Nieuwenhuijze en advocaat Liesbeth Schippers (Pels Rijcken) uitgenodigd.

Na de plenaire opening volgen verdiepende werksessies en masterclasses. Je leest hier alles over het aanbod aan sessies.

Natuurlijk is er gedurende de dag voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten, dat wat we de afgelopen periode vooral hebben moeten missen. We sluiten de dag af met een Dijkwerkerslezing door gedragsbioloog Patrick van Veen.

Locatie en parkeren

Je vindt theater Spant! aan de Doctor Abraham Kuyperlaan 3, 1402 SB in Bussum. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Voor de deur staan twee laadpalen voor elektrische auto's.

OV en pendelbussen

Kom je met het openbaar vervoer? Pak dan de trein naar station Bussum-Zuid. Een wandeling van het station naar het theater duurt ongeveer een kwartier. Volg vanaf het station de rode tegels naar het Spant!. Ook vertrekt hier elke tien tot vijftien minuten een pendelbus naar het theater. De bus is te herkennen aan de HWBP-sticker op de zijkant van de bus. De bus rijdt tussen 08.00 en 10.00 uur en tussen 16.00 en 17.30 uur.

Last-minute aanmelden

Wil je er nog graag bij zijn en je aansluiten bij ruim 700 andere Dijkwerkers? Dat kan! We hebben nog een paar plekjes beschikbaar. Schrijf je in via deze link.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©HWBP