HWBP-Dijketappe opnieuw een groot succes

Op vrijdag 24 september stapten bijna 70 dijkwerkers op de fiets voor de tweede Dijketappe. Een gemêleerd gezelschap trapte over de Lekdijk en langs andere mooie plekken van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Het was een prachtig gezicht om dijkwerkers van zo veel verschillende organisaties bij elkaar te hebben: van het Wetterskip in Friesland tot aan Waterschap Limburg en natuurlijk Rijkswaterstaat. Ook het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), de Inspectie voor Leefomgeving en Transport en markpartijen waren van de partij.

Volgens HWBP-directeur Erik Wagener delen alle dijkwerkers één en dezelfde passie voor het wielrennen: “Dijkwerkers zijn racefietsers."

Zonder kleerscheuren of bandenpech

Met een flinke wind tegen en een heerlijk zonnetje werd de tocht zonder enige kleerscheuren of bandenpech uitgereden. Na de 90 kilometer stond de barbecue klaar voor de hongerige waterprofessionals die voor de HWBP-projecten werken. Gezien de grote opkomst en het enthousiasme onder de deelnemers, zetten we dit sportieve netwerkevenement volgend jaar voort!