HWBP en waterschappen organiseren ook dit jaar Dijkwerkers on Tour

Een kijkje in de keuken nemen bij een project van een ander waterschap? Dat kan! In september organiseert het HWBP samen met een aantal waterschappen opnieuw de ‘Dijkwerkers On Tour’.

Vorig jaar introduceerden we deze vorm van kennisdelen en ontmoeten en dat werd gewaardeerd. Daarom trekken we ook dit jaar het land in. Naar buiten, in kleine sessies op de dijk, om actuele thema’s met elkaar te bespreken. En jij kunt daarbij zijn.

Wat is het?

We organiseren samen met 7 waterschappen 9 sessies voor 50 dijkwerkers (per sessie) op diverse locaties in het land. Op dinsdagen en donderdagen van 14 tot 16 uur. En buiten op de dijk, zodat we de richtlijnen van het RIVM te allen tijde kunnen naleven. Geen presentaties op schermen, maar praktische verhalen op locatie, vertelt door de experts van het project. We maken daarbij gebruik van silent-disco techniek om omgevingsgeluid zoveel mogelijk te minimaliseren. De catering is beperkt tot een glaasje fris uit de achterbak.

Projectbezoek Markermeerdijken 2020 (Gagelbocht)

Hoe?

Om zoveel mogelijk dijkwerkers de kans te geven een bijeenkomst te bezoeken, kun je je maximaal voor 2 sessies inschrijven. Let op: het is de bedoeling dat je meer leert over elkaars projecten. Inschrijven voor een project van je eigen waterschap/project is daarom niet de bedoeling. Neem een kijkje in de keuken van een ander! Let op: vol = vol, dus zorg dat je tijdig inschrijft. Is je voorkeurssessie al vol? Meld dit op het inschrijfformulier en we plaatsen je op de wachtlijst. Kan je er niet bij zijn? Over alle sessies maken we een podcasts die een week later te beluisteren zijn.

Thema's

Voor invulling van de sessies hebben we een aantal actuele onderwerpen geselecteerd. Dit is het programma. Zit er iets interessants bij? Schrijf je dan snel in! 


1.    Donderdag 9 september: Gebiedsontwikkeling | Lauwersmeerdijk
2.    Dinsdag 14 september: Innovatie piping | Hedwigepolder
3.    Donderdag 16 september: POV Gebiedseigengrond | Buggenum
4.    Dinsdag 21 september: Demonstratieproject Brede Groene Dijk
5.    Donderdag 23 september: Markt en aanbesteding | Hasselt
6.    Dinsdag 28 september: Projectbezoek GoWa
7.    Donderdag 30 september: Projectbezoek Limburg | Op de fiets!
8.    Dinsdag 5 oktober: Innovatie dijkontwerp | Lekdijk
9.    Donderdag 7 oktober St. Elisabethsvloed | Biesboschmuseum