Voorverkenning

Een waterschap bekijkt bij de start van een project nadrukkelijk wat er speelt in de omgeving en of er meerdere opgaves gekoppeld kunnen worden. Op basis hiervan kunnen de communicatie- en participatieplannen worden vorm gegeven.

Checklist

Het HWBP heeft voor elk waterschap een vast aanspreekpunt voor communicatie, zodat er korte lijnen zijn om snel en makkelijk te schakelen bij mijlpalen, vragen of actuele issues. In dit overzicht vind je de contactgegevens. Het document staat op Fileflow, dat is een Sharepoint-omgeving waarin we documenten, foto’s en video’s delen. Heb je nog geen account? Laat dat dan snel weten via info@hoogwaterbescherming.nl, want veel bestanden uit deze toolkit staan ook in deze omgeving. Zij kan je ook helpen met vragen over het gebruik van dit systeem.

Beschikbare tools en middelen HWBP

  • Communicatieprofessionals die werken aan HWBP-projecten zien en vinden elkaar in de Communicatie Community. Tijdens bijeenkomsten en via een speciale LinkedIn-groep delen deelnemers kennis en ervaring. Sylvia Lafourcade, sylvia.lafourcade@hoogwaterbescherming.nl, beheert de community, aanmelden kan via haar.
  • Het HWBP heeft een rijk netwerk met landelijke media en vakpers. Deze wordt beheerd door onze persvoorlichter Sjouke van Houten. Hij denkt met mee over hoe we een persbericht landelijke impact kunnen geven en bespreekt bij aanvang van een project welke afspraken er zijn voor het inzetten van media. Het HWBP monitort elk dag het nieuws en versturen via e-mail een selectie van relevante HWBP-artikelen uit landelijke en regionale media. Elke dijkwerker kan zich hiervoor aanmelden via info@hoogwaterbescherming.nl.

Inspirerende middelen

Ter inspiratie een aantal middelen uit de alliantie HWBP: