HWBP-community's

Vanaf begin 2021 varen we een nieuwe koers met de online community's voor dijkwerkers. We stappen over op LinkedIn-groepen.

Welke community's zijn er?

Vanuit het HWBP hebben wij 10 community's aangeduid als onmisbaar. Zonder brede kennisuitwisseling in deze community's is het moeilijker om de HWBP-doelstellingen te behalen. Het gaat om community's voor/over:

  1. projectmanagers van HWBP-projecten
  2. technisch managers van HWBP-projecten
  3. omgevingsmanagers van HWBP-projecten
  4. contractmanagers van HWBP-projecten
  5. projectbeheersers van HWBP-projecten
  6. controllers van HWBP-projecten
  7. communicatieadviseurs van HWBP-projecten
  8. duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit
  9. subsidieverlening (voor deze community loopt onderzoek of we deze groep continueren)
  10. BAO (geen online community)

Deze community's kenmerken zich door online en fysieke bijeenkomsten, waarbij het uitwisselen van kennis en ervaringen centraal staat. De meeste community's hebben ook een online community, waarin leden tussen bijeenkomsten door informatie kunnen delen en vragen aan elkaar kunnen stellen.

Kan ik lid worden?

De community's zijn primair voor de dijkwerkers die aan HWBP-projecten werken. Afhankelijk van het doel van de community, zijn sommige community's voor een groter publiek. Bij de ene groep is het bijvoorbeeld logsich dat marktpartijen welkom zijn en bij de anderen niet. De communitymanagers kunnen nieuwe leden accepteren en weigeren. Vragen daarover kun je stellen aan de communitymanagers.

Waarom LinkedIn?

LinkedIn biedt kansen. Veruit de meeste dijkwerkers hebben een LinkedIn-account, wat inloggen makkelijker maakt. Veel dijkwerkers maken ook gebruik van de LinkedIn-app. We verwachten dat de laagdrempeligheid zorgt voor meer interactie. In het jaarlijkse onderzoek Dijkwerkerspanel hebben communityleden aangegeven dat ze juist dat aspect miste op het 'oude' platform community.dijkwerkers.com.

Wat gebeurt er met de informatie in het 'oude' platform?

Het 'oude' platform gaat per 31 januari 2021 uit de lucht. Dat betekent dat alle informatie verdwijnt. De communitymanagers (beheerders) van bovenstaande 10 community's krijgen een mailbestand van de huidige leden. In het mailbestand zitten veel leden die inmiddels een andere baan of functie hebben. De communitymanagers bekijken zelf wie ze uit de lijst actief mailen met de vraag om deel te nemen aan de nieuwe community. Ook krijgen de communitymanagers alle bestanden uit het 'oude' platform aangeleverd, die zij zelf weer kunnen uploaden naar de nieuwe community.

Overige community's worden niet voortgezet als LinkedIn-groep en verdwijnen na 31 januari 2021.

Andere vragen?

Heb je behoefte aan meer informatie, laat het dan weten aan Bram van der Wielen, communicatieadviseur HWBP.