01 januari Innovatieportfolio

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie N.v.t.

Je kunt doorlopend met het HWBP in gesprek over de mogelijkheden om Kennis en Innovaties te ontwikkelen. Wil je in aanmerking komen voor innovatiesubsidie? Dan moet je een voorstel voor 1 juni indienen. In december vindt de portfoliovaststelling plaats.

Innovaties en nieuwe kennis zijn hard nodig voor het HWBP. Want door te innoveren wordt de Nederlandse dijk steeds beter en sneller versterkt, maar ook goedkoper en duurzamer. Dat is noodzakelijk. Want alleen zo kunnen we de deadline van 2050 halen, de opgave betaalbaar houden en de waardering van de omgeving en maatschappij behouden.

Om dat te bereiken is het belangrijk dat jij in jouw project uitzoekt of je ontwikkelde innovaties toe kan passen of verder kan brengen. Innovaties die we samen ontwikkeld hebben werken verbindend én zijn niet vrijblijvend. Onze Innovatiewaaier geeft je een eerste indruk van wat de mogelijkheden zijn. De Innovatieversneller kan je vervolgens helpen met de uitdagingen in jouw project.

Heb je een idee voor een innovatie om jouw dijk nog beter te maken? Dan doorloop je 5 stappen.

1. Stap naar de innovatiecoördinator en bespreek samen de waarde voor het HWBP. Is je voorstel waardevol? Dien dan voor 1 juni met een waterschap het voorstel in bij de innovatiecoördinator.

2. Het HWBP beoordeelt tussen juni en oktober alle voorstellen. Het programmabestuur beslist in december welke voorstellen in het innovatieportfolio komen.

3. Is de innovatie opgenomen in het portfolio? Dan stel je een uitgebreid plan op en vraagt het waterschap subsidie aan.

4. Vervolgens ontwikkel je de innovatie en deel je de kennis, onder andere via De Innovatieversneller.

5. Innovatie klaar? Toepassen maar! Je draagt je kennis over aan De Innovatieversneller en je moedigt andere waterschappen aan om de innovatie toe te passen.

Innovaties van anderen kunnen jou helpen en jouw innovatie kan anderen helpen. Wat doe jij morgen beter dan vandaag?